Danskernes mobile dataforbrug er steget med 50% på et år

Mobilt bredbånd

Hver femte af danskernes internetforbindelse er nu lynhurtig. Derudover er vores mobile dataforbrug stedet med 50% på kun et år. En ny telestatisik fra Energistyrelsen viser en rivende udvikling på området og ministeren er glad.

Der er langt flere danskere der surfer lynhurtigt via deres bredbånd. Der er nu over en halv million internetforbindelser i Danmark på mere end 100 Mbit/s. Dette er en stigning på godt 71% på et enkelt år. Dette kan man bl.a. læse i “Telestatistik – første halvår 2017” fra Energistyrelsen.

Danskerne er gået data-amok, de elsker hurtigt internet og kravene til hurtige og velfungerende data-forbindelser stiger. Telestatistikken tager temperaturen på danskernes forbrug af mobildata og bredbånd, og selvom vinteren står for døren, så er situationen brandvarm derude. Danskerne har taget de nye teknologier til sig, og vi buldrer ind i den digitale tidsalder.

Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lillelund (V).

242.000 terabyte mobil data

Kigger vi på den mobile datatrafik, så er den steget med godt 50% fra starten af 2016 til starten af 2017. I første halvår af 2017 blev der down- og uploadet hele 242.000 terabyte data via de mobile netværk – svarende til 242 millioner gigabyte – eller cirka 726 millioner afsnit af Netflix-serier!

Hver mobile enhed (telefon, tablet, laptop) har i gennemsnit brugt 5,7 gigabyte på en måned. Dette er en stigning fra året før, hvor gennemsnittet lå på 4,1 gigabyte.

Danskerne bruger langt mere data uden for hjemmet. Det er hurtigt blevet normalt at streame meget Tv og serier fra sin telefon og med udbredelsen af de nye hurtige 4G-net er dette blevet muligt. Dette er helt klart én af årsagerne til det øgede dataforbrug på de mobile netværk.

Når vi ser på eksplosionen i danskernes dataforbrug er vi nødt til at handle. Branchen investerer 6,7 mia. kr. i digital infrastruktur, og fra regeringens side skubber vi på med forskellige tiltag. Vi har netop besluttet at udvide bredbåndspuljen med yderligere 60 mio. kr. i år, så vi har en samlet pulje på 100 mio. kr. i 2017. Det skal skabe flere hurtige forbindelser, for vi vil have hele Danmark med. Ser vi lidt frem i tiden, så giver vi allerede i 2018 mobilselskaberne mulighed for at få nye frekvenser til mobilt data, så vi også fremover kan følge med danskernes iver for at få hurtigt internet.

Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lillelund (V).

Det seneste teleforlig stammer helt tilbage fra 1999, og derfor vil regeringen snart komme med et oplæg til en fornyelse af dette forlig, tilpasset nutidens behov – og fremtidens.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *